Mitä on hakkerointi?

Mitä on hakkerointi?

Osa 1.

</HAKKEROINNIN MONET KASVOT>

Pimeä netti -kirja (2020)

Rikollisromanttinen mielikuva hakkereista on mustaan huppariin pukeutunut ihminen, joka istuu päivät ja yöt verhojen pimentämässä huoneessa hakaten kirkkaanvihreän fontin koodia ruudulleen (katso Matrix) ja tekee rikollisia hankkeita verkossa, mutta kuitenkin tekee maailmasta paremman paikan taistelemalla julmaa yhteiskuntaa vastaan (lue Stieg Larssonin romaani).

"

Heikki Stark

Security Consultant // F-Secure

Volunteer // KyberVPK

Marjanah Sadiq

Kyberturvallisuukonsultti // Fraktal

Hallituksen jäsen // HelSec & Women4Cyber Finland

"Hakkeri (engl. hacker) tarkoittaa innokasta tietokonealan harrastajaa sekä tietojärjestelmiin murtautujaa."

Wikipedia

Marjanah Sadiq

Hakkerointi on mielentila, jossa laite, koodi ja ihminen pyritään ohjaamaan tekemään jotain ihan muuta kuin mitä asian alkuperäinen tarkoitus on ollut.

Senior Security Consultanti // WithSecure

Laura Kankaala

Heikki Stark

Mustahattu- ja valkohattu-hakkereiden lisäksi puhutaan harmaahatuista, jotka saattavat esimerkiksi joustaa eettisyydestä, kun ajattelevat tekevänsä hyvää. 

Kansainvälisissä laittoman hakkeroinin ehkäisyohjelmissa on huomattu jopa 12-vuotiaiden kokeilleen rikollisen toiminnan rajoja. Suomessakin on havaittu, että kyberrikollisten joukossa on yhä enemmän nuoria ja alaikäisiä.

Projektipäällikkö  // Cybercrime Exit -hanke

Viivi Lehtinen

Suomessa pyritäänkin nyt erilaisten yhteisöjen ja hakkerihaasteiden avulla opettamaan hakkeroimaan eettisesti ja ohjaamaan nuoret hyvishakkeruuden suuntaan.

Laura Kankaala

Lisätietoja 

Caption

Caption

Caption

Caption

Monesti silkka uteliaisuus ajaa hakkeroimaan, niin laillisesti kuin laittomastikin. Ja mille foorumille ja seuraan ajautuu vaikuttaa siihen minne suuntaan lähtee.

Monesti silkka uteliaisuus ajaa hakkeroimaan, niin laillisesti dsad dasd asdsad ad laittomastikin. Ja mille foorumille ja seuraan ajautuu vaikuttaa siihen minne suuntaan lähtee.