Nuori alle 10-vuotias poika on jo vuosia pelannut jalkapalloa seurassa Lauttasaaressa. Hän käy kauempana koulua, mutta jalkapalloharrastuksen ansiosta hänellä on ystäviä myös lähellä. Tälle pojalle jalkapallosta on tullut tärkeämpi kuin vain harrastus tai liikuntamuoto: se on mahdollisuus olla sosiaalinen, kokea merkityksellisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Jalkapalloilu lähentää myös eri kulttuureja.

Lauttasaarelainen isä otti yhteyttä, kun hän on huolissaan Helsingin kaupungin toiminnasta.

“Jalkapallo on mahtava ympärivuotinen harrastus, sen ansiosta pojallani on paljon ystäviä lähietäisyydellä, vaikka hän käykin koulua muualla. Joukkuelajeissa jalkapallo kasvattaa lapsia toimimaan ryhmässä, toisiaan kunnioittaen. Samalla jalkapallo on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille. Jalkapallo lajina puolustaa solidaarisuutta ja suvaitsevaisuutta ja se mm. auttaa maahanmuuttajien kotoutumista sekä integroitumista yhteiskuntaamme.”

Tämän nuoren pojan seuran kuplahalli on ollut Hernesaaressa, heikkojen liikenneyhteyksien päässä ja jonne hänen on mahdotonta mennä ilman apua. Pian tämäkin halli puretaan ja kaupunki miettii vain purkka-liima-ratkaisua.

“Nyt kaupunki päätyy tekemään lyhytnäköisen ja kalliin ratkaisun sijoittamalla hallin Jätkäsaareen väliaikaisesti. Kaupunki käyttää siihen miljoonia ja siitä on vain muutaman vuoden ilo. Kun taas PPJ olisi valmis omalla kustannuksellaan rakentamaan hallin Lauttasaareen. Kaupungin pitäisi järjestää vain infra ja tehdä pohjatyöt.”

PPJ on yrittänyt saada tonttia hallilleen Lauttasaaresta, sillä suurin osa seuran jäsenistä ovat lauttasaarelaisia. Länsiväylän varressa, keskeisellä paikalla olisi hyvä sijainti pitkäaikaiselle ratkaisulle.

“Suomen suurimpana ala-asteena tilat eivät riitä tuottamaan kunnollista liikuntaa lapsille. Koulussa on huoneilmaongelmia ja siihen on tulossa remontti. Hallin Lauttasaareen saamisen myötä tulisi lapsille mahdolliseksi harrastaa jo iltapäivisin, koulun jälkeen ja vanhempien vielä ollessa töissä.”  

Jalkapalloseura PPJ  olisi valmis sitoutumaan kestävään hankkeeseen ja tekemään yhteistyötä mm. koulun sekä iltapäiväkerhotoiminnan kanssa. PPJ luovutti kaupungille kirjallisen sitoumuksen. Seura lisäisi merkittävästi lasten ja nuorten liikuntaa tuomalla omalla kustannuksellaan modernin juniorihallin Lauttasaareen, jos kaupunki vuokraa hallille paikan.

PPJ on tehnyt laskelman kaupungin investoinnista. Laskelma osoittaa, että juniorihallin rakennustyö maksaisi kaupungille suunnilleen saman verran kuin esimerkiksi jääkiekkokaukalon tekojää. Ja vain yhden kymmenesosan Jätkäsaaren koulun viereen parhaillaan rakennettavasta, kertaluokkaa pienemmästä tilapäisestä liikuntahallista.

Nuorella tulee olla mahdollisuus harrasta lähellä. Ja meidän pitää kannustaa tällaista kansalaislähtöistä toimintaa, tapahtuu sitä sitten missä päin Helsinkiä tai Suomea!

Jarno Alastalo,
Eduskuntavaaliehdokas 279, Helsinki, Liike Nyt

Lisää aiheesta: https://ppj.fi/ppj-taistelee-lauttasaaren-juniorihallin-puolesta/

Categories: Uncategorized